Velden zijn niet correct ingevuld
Te Koop | Melkveebedrijf Ruinen | A. Otten
Beschikbaar

Melkveebedrijf | Gijsselterweg 30 Ruinen

Melkveebedrijf op 30.29.72 hectare grond tussen Ruinen en Hoogeveen. Met woning, ligboxenstal, paardenstal en werktuigenberging.

Bekijk de specificaties

Specificaties object

Soort Drenthe Soort Ruinen Soort Melkvee Soort 30.29.72 ha

Adres : Gijsselterweg 30

Postcode : 7963PE

Oppervlakte : 30.29.72

Woning

De ruime woning uit 1986 is opgetrokken uit steensmuren en gedekt met dakpannen. Via de garage is de woning aan de ligboxenstal vast gebouwd. Indeling begane grond: - Hal - Toilet - Ruime woonkeuken - Bijkeuken - Ruime woonkamer voorzien van parketvloer en houtkachel Indeling verdieping: - Overloop - Vier ruime slaapkamers - Badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet

Ligboxenstal

De 3 + 1 ligboxenstal van het bouwjaar 1986 is opgetrokken uit houten spanten en gedekt met golfplaten. De muren zijn van metselsteen waarbij de voor- en achtergevel is bekleed met damwandplaten. De stal is voorzien van een roostervloer met circa 600 m³ mestopslag onder de stal. Achter de melkstal aan de drie-rijgige kant van de stal zijn er 68 paddenstoelboxen voor melkkoeien geplaatst, en is er een zelfsluitend voerhek. Aan de andere kant van de voergang zijn er 16 boxen voor droge koeien, 12 boxen voor jongvee tot 1,5 jaar en 21 boxen voor jongvee tot 12 maanden. Deze kant van de voergang is gedeeltelijk voorzien van een zelfsluitend voerhek en gedeeltelijk van een diagonaal voerhek. Er is een 2 x 6 stands visgraat melkstal (Fullwood) met automatische afname en melkglazen aanwezig. De melkput is voorzien van een rubberen vloer. Het bedrijf beschikt over een eigen melktank van 5.200 kg. Op de zolder boven de melkstal is een krachtvoersilo van 8 ton geplaatst. Tevens is er een eigen bron aanwezig.

Paardenstal

De paardenstal heeft een afmeting van circa 10 x 35 meter en is gebouwd in 1997. De stal is opgetrokken uit stalen spanten en muren van metselsteen. De stal is voorzien van een houten zolder voor de opslag van ruwvoer en strooisel. In de stal zijn 14 ruime paardenboxen met gemetselde tussenmuren aanwezig. Evenals een zadelkamer en een spoelplaats.

Werktuigenberging

De werktuigenberging is opgetrokken uit stalen spanten en damwandprofielplaten. Het dak is gedekt met golfplaten. Deze berging heeft een afmeting van circa 6,5 x 20 meter.

Voeropslag

Het bedrijf beschikt over een viertal verharde kuilplaten voor de opslag van ruwvoer. Er is een kunstmestsilo van 8 ton aanwezig. Behalve de krachtvoersilo van 8 ton boven de melkstal, is er nog een losse voersilo van 3 ton aanwezig.

Mestopslag

Onder de roostervloeren van de ligboxenstal is een gemetselde mestput van circa 600 m³. Naast de ligboxenstal, onder de paardenstal, is nog een gestorte mestput van circa 600 m³ aanwezig.

Erfverharding

De gebouwen liggen ruim in de erfverharding van betonklinkers.

Landerijen

De landerijen zijn allemaal gelegen direct achter en naast de gebouwen. Het betreft zware zandgrond welke waar nodig gedraineerd is. Er is een kavelpad van betonklinkers met een lengte van circa 500 meter.

Vergunningen

Er is een NB-vergunning voor het houden van 200 stuks melk- en rundvee en bijbehorend jongvee aangevraagd.

Neem contact op

Bel met (0528) 270 422 of stuur een bericht via ons contactformulier.

Plan een afspraak

 

Wij zijn aangesloten bij
NRVT
SCVM
VBO