Velden zijn niet correct ingevuld
Te koop: melkveebedrijf met camping- Borger-Odoorn- A. Otten
Niet beschikbaar

melkveebedrijf Borger-Odoorn

Melkveebedrijf met een goed lopende recreatietak op ca. 54 hectare grond.

Bekijk de specificaties

Specificaties object

Soort Drenthe Soort Gemeente Borger-Odoorn Soort Melkvee Soort 53.74.78 hectare ha

Oppervlakte : 53.74.78 hectare

Landerijen

Momenteel is circa 3,5 hectare in gebruik voor het recreatiebedrijf en als bedrijfserf en is ongeveer 50 hectare in gebruik als gras- en akkerbouwland voor het melkveebedrijf. Het betreft goede zandgrond welke waar nodig gedraineerd is.

Woning

Het hoofdgebouw, welke gebouwd is rond 1930 bestaat uit een woonhuis en een bedrijfsgedeelte. De woning is grotendeels voorzien van dubbel glas en wordt verwarmd middels centrale verwarming en ook een gedeelte via vloerverwarming. Er is een HR-combiketel aanwezig. De indeling begane grond: - Hal - Bijkeuken - Kelder - Toilet - Woonkamer v.v. eiken vloer en houtkachel - Open keuken - Hal - Badkamer - Twee slaapkamers. Indeling verdieping: - Overloop - Twee ruime slaapkamers. Indeling zolderverdieping: - Grote slaapkamer.

Achterhuis

Het gedeelte achter de woning staat in verbinding met de naastgelegen ligboxenstal. In het bedrijfsgedeelte is het tanklokaal gesitueerd, met een eigen melktank van 8.400 kg. Ook staat hier de melkrobot (Lely, 2007) en is hier de separatieruimte. Tevens is er de receptie/winkel voor de camping.

Ligboxenstal

De ligboxenstal van het bouwjaar 1991 heeft een afmeting van circa 21 x 25 meter. De stal is opgetrokken uit stalen gegalvaniseerde spanten met gevels van metselsteen en halfsteens zijmuren. Het betreft een 2+1-rijige stal met in totaal 64 (Spinder) diepstrooisel boxen. De 5,5 meter brede voergang is aan beide zijden voorzien van een Spinder zelfsluitend voerhek. De gemetselde mestopslag onder de stal heeft een opslagcapaciteit van circa 750 m³. Er is een mestrobot van het merk Lely aanwezig en ook een krachtvoerbox en een beweidingsbox.

Jongveestalling

De jongveestal ( ca. 1960) is vastgebouwd aan de ligboxenstal en biedt sinds 2006 plaats aan 20 stuks groot jongvee en 15 kalveren. De voergang met zelfsluitend voerhek is voorzien van een automatische blokkenschuif. De mestopslagcapaciteit onder de roostervloer bedraagt circa 150 m³.

Hollandse stal

Deze voormalige Hollandse stal bood in het verleden plaats aan 45 stuks melkvee op een grupstal. De stal is gebouwd rond 1970 heeft een afmeting van circa 20 x 10 meter. De stal is nu in gebruik als opslag en kleinveestalling voor het recreatiebedrijf.

Loods

Deze loods is gebouwd in 2011 en heeft een afmeting van 41 x 45 meter en een wandhoogte van 4 meter. De wanden zijn opgetrokken uit damwandprofielplaten en de gehele loods is verhard met (H-profiel) klinkers. De loods is voorzien van een viertal elektrische overheaddeuren, elk van 5 meter hoog en breed en 2 loopdeuren. Er is een (kracht)stroomaansluiting en een bronwatervoorziening. Het dak is sinds 2013 voorzien van zonnepanelen. De loods is in gebruik als machine- en caravanstalling.

Voeropslag

Voor de opslag van het ruwvoer zijn er vier betonnen kuilvoerplaten, elk met een lengte van circa 60 meter, aanwezig. Er zijn drie krachvoersilo’s met een totale opslagcapaciteit van 30 ton aanwezig en één kunstmestsilo.

Kapschuur

De kapschuur met een afmeting van circa 16 x 8 meter is in gebruik als opslag- en recreatieruimte voor de camping. De recreatieruimte is voorzien van een houtkachel.

Sanitairgebouw

Het goed geïsoleerde sanitairgebouw voor de camping is gebouwd in 2011 en is voorzien van vloerverwarming en een solardaglichtsysteem. Er is een centraal afzuigsysteem en een unieke afwatering (geen doucheputjes) en pootloze gladde trespa wanden. In het sanitair gebouw zijn: • 6 douches • 2 ruime familiedouches • 2 afsluitbare hokjes met wastafel • Babybadje • 2 open ruimtes met wastafels • 7 toiletten met speciale stankafzuiging • 3 urinoirs • 7 afwasplaatsen • Ruimte met wasmachine en droger en voor de handwas • Technische ruimte met verwarmingsketel en centry Op de bovenverdieping is een wellness ruimte gerealiseerd voorzien van een sauna, zonnebank en fitnessapparatuur.

Camping

De camping beschikt daarvoor over 20 luxe tenten, waarvan 6 lodgetenten met eigen badkamer en 14 safaritenten met toilet. Ook zijn er drie Zweedse stuga’s (zogenaamde trekkershutten). Tevens zijn er 40 plekken voor mensen met een eigen kampeermiddel. De camping is gelegen tegen de bosrand op circa 3 minuten lopen van een mooie zwemplas. De camping is voorzien van stroom op alle plekken, diverse watertappunten en WiFi. De camping is een ideaal vertrekpunt voor mooie fiets- en wandelroutes.

Neem contact op

Bel met (0528) 270 422 of stuur een bericht via ons contactformulier.

Plan een afspraak

 

Wij zijn aangesloten bij
NRVT
SCVM
VBO