Velden zijn niet correct ingevuld

5 tips bij verkoop boerderij

Wilt u uw boerderij verkopen? Dan hebben wij hieronder 5 tips voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee moet houden tijdens de verkoop van een boerderij. 

1. Zorg voor vergunningen

Als u een boerderij bezit met bijvoorbeeld fosfaatrechten, dan is het voor de verkoop belangrijk dat u dit goed op orde heeft. Een overzichtelijke administratie en vergunningen geeft de koper extra vertrouwen. 

2. Een opgeruimd erf geeft een betere indruk

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar in de praktijk blijkt dit toch een moeilijk punt te zijn. Een opgeruimd erf dat netjes onderhouden is geeft een koper een betere eerste indruk. Bovendien kan de koper beter visualiseren hoe zijn/haar activiteiten op de locatie kan uitvoeren, zoals de akkerbouw

3. Bak iets lekkers

Een heerlijke geur en een goede binnenkomer maakt u met het bakken van iets lekkers. Met een appeltaart of een koek samen met een kopje koffie zal de potentiële koper zich welkom voelen op de boerderij. Én het is ook nog eens gezellig ook!

4. Zorg voor een leeg huis

Dit betekent dat u geen dieren of mensen op de boerderij moet laten rondlopen. Dit kan voor afleiding en onrust zorgen. Zonder de beweging zorgt het voor een rustig en ontspannen sfeer. 

5. Laat u goed begeleiden door de makelaar!

Een koper ervaart vaak dat hij/zij meer serieus wordt genomen als er een adviseur bij is. Een agrarische makelaar heeft verstand van zaken en kan het gehele aankoop en verkoop proces soepel laten verlopen. A-Otten Agrarisch Onroerend goed kan u hier goed bij helpen. Laat u adviseren en neem contact met ons op voor meer informatie.

 Naar overzicht
Wij zijn aangesloten bij
NRVT
SCVM
VBO