Velden zijn niet correct ingevuld

2 belangrijke tips tegen zomerse droogte op boerderij

Het is weer tijd voor de zomer! Voor veel mensen het mooiste seizoen van het jaar. De natuur is tijdens de zomer op zijn mooist en de lucht is helder blauw. Maar toch is het voor sommige boeren een hardnekkige periode.

Zomerse droogte op de boerderij

Tijdens de zomermaanden is droogte een groot probleem voor sommige boeren. Helemaal wanneer droogte gepaard gaat met een beregeningsverbod. Voor veeboeren is het probleem dat het vee meer gras op eet dan dat er groeit. Een boer calculeert droogte in, maar maanden van veel droogte blijft een groot probleem.

1.Grond losmaken

Droogte is de grote oorzaak van een lage grondwaterstand. Voor wortels is het daarom lastiger om bij het water te komen. Om te zorgen dat de wortels toch bij het water kunnen komen is het belangrijk om de grond goed los te maken. In los grond kunnen wortels zich namelijk dieper wortelen.

2. Zorg voor een zo vruchtbaar mogelijke grond

Om de zomermaanden zo goed mogelijk door te komen is het belangrijk dat je een zo vruchtbaar mogelijke grond hebt. Grond van rivierklei houdt beter vocht vast dan zandgrond. Zorg dat jouw grond zoveel mogelijk organische stoffen bevat. Organische stoffen als compost en vaste mest houden water beter vast.Naar overzicht
Wij zijn aangesloten bij
NRVT
SCVM
VBO