Velden zijn niet correct ingevuld
Niet beschikbaar

Melkveebedrijf | Schultingaweg 4 Sint Annen

Een mooi gelegen melkveebedrijf op circa 44 hectare nabij Bedum ten noorden van de stad Groningen. Het betreft zeeklei welke geschikt is voor gras- en maisteelt of graan.

Bekijk de specificaties

Specificaties object

Soort Groningen Soort Sint Annen Soort Melkvee Soort 44.16.65 ha

Adres : Schultingaweg 4

Postcode : 9796 T

Oppervlakte : 44.16.65

Woning

De woning is gebouwd rond 1925 en is recentelijk volledig gerenoveerd en aangepast aan de huidige wooneisen, heeft een inhoud van circa 700 m³ en is geheel voorzien van dubbel glas. De woning wordt verwarmd middels diverse gaskachels, de keuken is tevens voorzien van elektrische vloerverwarming. Het geheel is niet aangesloten op het openbare riool, er is volgens de regels van het waterschap, een septictank aanwezig met bezinkput. Indeling begane grond: • Hal • Woonkamer • Woonkeuken • Bijkeuken • Centrale gang • Slaapkamer • Kantoor • Toilet • Badkamer v.v douchehoek en wastafel Indeling verdieping: • Overloop • Drie slaapkamers

Bedrijfsgedeelte achter woonhuis

In 2009 is het toenmalige bedrijfsgedeelte achter het woonhuis afgebroken en opnieuw opgebouwd. Behalve het bedrijfsgedeelte is ook de woning gedeeltelijk in het achterhuis uitgebouwd. Het geheel heeft een afmeting van 31 x 23 meter en is opgetrokken uit stalen spanten, halfsteens gemetselde muren en een dak van golfplaten. De zijmuren zijn voorzien van windbreekgaas met gordijnen. Het gedeelte voor het melkvee is onderkelderd middels een gestorte put met een opslagcapaciteit van circa 500 m³, waarvoor een vaste mestmixer aanwezig is. Er zijn 37 paddenstoelboxen welke zijn voorzien van waterbedden en een volledige roostervloer. Er is een buizen voerhek aanwezig. Tevens is er een seperatieruimte op stro met een dichte vloer. Het overige deel van deze stal wordt gebruikt voor kalverhuisvesting en de opslag van machines en strooisel. Middels twee onderkelderde doorgangen met roostervloeren is de andere ligboxenstal bereikbaar, waar ook de melkstal is gesitueerd.

Ligboxenstal

De ligboxenstal van het bouwjaar 1989 is opgetrokken uit stalen spanten, en een dak gedekt met asbestvrije golfplaten. De gevels zijn uitgevoerd in metselsteen met een top van damwandprofielplaten. De zijwanden zijn voorzien van windbreekgaas met gordijnen. Er zijn in deze stal 62 ligboxen (paddenstoel en zwevend) aanwezig welke gedeeltelijk zijn voorzien van rubber matten en gedeeltelijk van waterbedden. Er zijn zelfsluitende voerhekken en een tweetal krachtvoerboxen aanwezig. Onder de volledige roostervloer zitten mestputten met een opslagcapaciteit van circa 250 m³. In deze stal bevindt zich ook de 2 x 6 visgraat melkstal van het merk Gascoigne met automatische afname en krachtvoerbakken. Er is een huur melktank aanwezig.

Mestsilo

Er is een betonnen mestsilo van het bouwjaar 1987 aanwezig met een inhoud van circa 615 m³. De silo is ter plaatse gestort door de firma Wolf en recent gekeurd.

Voeropslag

Er zijn twee sleufsilo’s aanwezig, welke beide in 2012 zijn gerenoveerd. De silo’s hebben de volgende afmetingen: - 44 x 9,5 x 2 meter - 44 x 9,5 x 1 meter (asfaltvloer) Tevens is er een betonplaat met een afmeting van 44 x 8,5 meter voor de opslag van kuilgras. Voor de opslag van krachtvoer is er een bulksilo aanwezig en ook boven de melkstal is een inpandige silo voor het krachtvoer. Voor de opslag van kunstmest zijn er 3 bulksilo’s.

Erfverharding

Het gehele bedrijf ligt ruim in de erfverharding grotendeels bestaande uit gestort beton en betonplaten.

Milieuvergunning

Er is een geldige NB-vergunning aanwezig voor het houden van 100 stuks melkrundvee ouder dan 2 jaar en 10 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar.

Vermogensrechten

Op de peildatum 2 juli 2015 waren de volgende dieren aanwezig: • 96stuks melk- en kalfkoeien (rav code 100) • 1 stuks jongvee jonger dan 1 jaar (rav code 101) • 2 stuks jongvee ouder dan 1 jaar (rav code 102) • 3 stuks weide- en zoogkoeien (rav code 120)

Neem contact op

Bel met 0528 270 422 of stuur een bericht via ons contactformulier.

Plan een afspraak

 

Wij zijn aangesloten bij
NRVT
SCVM
VBO