Velden zijn niet correct ingevuld
Niet beschikbaar

Melkveebedrijf-Hantumerwei 14 - Hiaure

Melkveebedrijf op 3 km afstand van Dokkum op 49.50 hectare pachtgrond. De grond is eventueel (gedeeltelijk) in eigendom te verkrijgen. Ligboxenstal voor 132 gve met 22 stands carrouselmelkstal en sleufsilo's voorzien van agridek afdeksysteem.

Bekijk de specificaties

Specificaties object

Soort Friesland Soort Hiaure Soort Melkvee Soort 49.53.28 ha

Adres : Hantumerwei 14

Postcode : 9148BE

Oppervlakte : 49.53.28

Algemeen

Het geheel is gelegen in noordoost Friesland, op 3 kilometer ten noorden van Dokkum. In Dokkum zijn alle voorzieningen, voor wat betreft winkels, scholen, kerk en sportmogelijkheden ruim aanwezig. Op circa 2 kilometer afstand staat een basisschool. Alle gebouwen zijn vrij van asbest. De landerijen zijn allemaal gedraineerd. In totaal is er 32 hectare geschikt voor aardappelteelt (AM-vrij). Het bedrijf is gedeeltelijk ingericht op gemengd voeren met een voermengwagen.

Woning

De woning is gebouwd in 1910 en is grotendeels in gerenoveerd, waarbij rekening is gehouden met de diverse authentieke kenmerken van de kop-hals-romp-boerderij. De woning is op de begane grond geheel voorzien van dubbel glas en op de verdieping gedeeltelijk. Verwarming middels centrale verwarming met een HR-ketel uit 2013. Er is een septictank aanwezig. Indeling begane grond: - Woonkeuken - Woonkamer v.v. houtkachel - Bijkeuken - Toilet - Badkamer v.v. wastafel, douche en ligbad - Opkamer - Twee slaapkamers Indeling verdieping: - Overloop - Twee slaapkamers - Berging. In de woning is een internetaansluiting aanwezig, glasvezel wordt binnenkort aangelegd.

Bedrijfsgedeelte

Het achterste gedeelte van de kop-hals-romp-boerderij, met een afmeting van 20 x 20 meter, is ook van het bouwjaar 1910 en is opgetrokken uit grenen gebinten. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten (2016), met riet onderschoten. Het hoofdgebouw is in gebruik voor de huisvesting van jongvee, voeropslag en een graanpletter. Voor het jongvee zijn 10 éénlingboxen aanwezig en is er plaats voor 15 kalveren in strohokken. De strohokken zijn voorzien van een tweetal kalverdrinkautomaten met 15 hals-zenders. Tevens is er ruimte voor 41 stuks jongvee tussen de 4 en 17 maanden, op een roostervloer met ligboxen (Engelse boxen). Onder de roostervloer is een mestopslag van circa 70 m³. Voor de voermenginstallatie zijn een viertal nieuwe houten voersilo’s met een totale opslagcapaciteit van circa 100 ton aanwezig. Deze staan in verbinding met de pletinstallatie. Hier vanuit gaat het gemengde voer naar de krachtvoerboxen in de ligboxenstal. Tevens wordt een deel van het geplette voer gemengd meegevoerd vanuit de voermengwagen.

Ligboxenstal

De ligboxenstal van het bouwjaar 1978 is opgetrokken uit houten spanten en in spouw gemetselde topgevels. De mestputten onder de stal zijn deels gestort en deel van betonblokken. Het dak is in 2018 vervangen door asbestvrije geïsoleerde sandwichpanelen. Bij het vervangen van het dak is ook een 3 meter brede lichtnok geplaatst. Het dak is geschikt voor het eventueel plaatsen van zonnepanelen. De zijmuren zijn geheel voorzien van windbreekgaas met gordijnen. Het betreft een 2 + 2-rijige ligboxenstal met in totaal plaats voor 132 melkkoeien en 19 stuks jongvee tussen de 17 en 24 maanden, op een volledige roostervloer. De ligboxen (deels paddenstoel, deels zwevend) zijn voorzien van rubberen matten. Aan beide zijden van de voergang zijn zelfsluitende voerhekken aanwezig. Onder de roostervloeren is circa 800 m³ mestopslag. In de stal is een mestrobot van Lely aanwezig (2011). In de stal zijn 6 krachtvoerboxen aanwezig, waarvan 2 recentelijk zijn vervangen. Er is een 22 stands carrousel binnenmelker (2003) van het merk Westfalia aanwezig. Deze is voorzien van koeherkenning, melkmeting en automatische afname. Er is een eigen melktank van Meko uit 2006 met een opslagcapaciteit van 12.000 kg. De melktank is voorzien van warmteterugwinning. Er is een hydrofoorinstallatie aanwezig voor het drinkwater.

Werktuigenberging

De werktuigenberging heeft een afmeting van circa 12 x 7 meter en is rond 1960 gebouwd. Het geheel is opgetrokken uit wanden van betonelementen en een asbestvrij golfplatendak (2018).

Voeropslag

Voor de ruwvoeropslag zijn er 3 sleufsilo’s van Bosch Beton uit 2016 en 2017. Deze hebben alle drie een lengte van 50 meter, zijn 14 meter breed en hebben wanden van 3 meter hoog. De betonnen sleufsilo’s zijn voorzien van een asfalten vloer. De silo’s zijn voorzien van een perssapafscheiding en voldoen daarmee aan de eisen voor een schoon-erf en schoon-water regeling. Er zijn twee agridek-afdeksystemen, een kleine en een grotere welke in alle drie de sleufsilo’s gebruikt kunnen worden. Zie voor meer informatie over het afdeksysteem: www.agridek.nl.

Mestopslag

Behalve de mestopslag onder beide schuren is er ook nog 120 m³ mestopslag onder de erfverharding aanwezig. Er is tevens een mestbasin uit 2012 aanwezig met een opslagcapaciteit van circa 2.400 m³. Deze is voorzien van een hekwerk. De totale mestopslagcapaciteit van het bedrijf bedraagt circa 3.400 m³.

Milieuvergunning

Er is een geldige NB-vergunning van 11 maart 2016 aanwezig voor het houden van 165 melk- en kalfkoeien ouder van 2 jaar (cat. A1.100) en 70 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar (cat. A3.100).

Productierechten

Er rusten 49,53 betalingsrechten op het bedrijf met een uitbetalingswaarde, inclusief de vergroeningsbetaling, van € 437,58 per recht (op basis van teeltjaar 2017). Er zijn op het bedrijf geen fosfaatrechten. Ook is er geen vee meer aanwezig.

Beheersvergoedingen

Het bedrijf heeft een aantal beheersovereenkomsten gesloten, welke lopen tot en met het teeltjaar 2021. Deze beheersovereenkomsten, welke jaarlijks een vergoeding van € 10.258,21 opleveren, moeten overgenomen worden. De gekozen beheersovereenkomsten zijn niet belemmerend in het streven naar optimalisatie van het bedrijf.

Zakelijke lasten

De ruilverkavelingslasten bedragen € 1.699,50 per jaar, met als eindjaar 2021.

Diversen

Er is een polyester kunstmestsilo van 16 ton aanwezig. Er is een dieseltank (2013) van 2.500 liter op het bedrijf aanwezig, welk voldoet aan de eisen van de huidige wetgeving.

Neem contact op

Bel met 0528 270 422 of stuur een bericht via ons contactformulier.

Plan een afspraak

 

Wij zijn aangesloten bij
NRVT
SCVM
VBO